Nat Løb

Klausie-løbet by night 

Vestjyllands smukkeste motionsløb,

også når det er mørkt   

torsdag den 9. marts 2023

Start kl. 19.30

Start:           Der startes ved Friskolen, Torstedvej 44 i Torsted 6980 Tim


      Deltagelse foregår på eget ansvar

 

Kl. 19,30    Starter løbere der ønsker at løbe uden lys

Kl. 19,45    Starter løbere der ønsker at løbe med  lys

Pris:      KUN  100,00 kr.   

Tilmelding:  Betaling ved tilmelding  her på siden, senest 4 dage før løbet  eller på løbsdagen, mod gebyr på  40,- kr.

      Tilmelding og afhentning af løbenumre på dagen, fra kl. 18.00 til 19.00


Diplomer:        Diplom udskrives her fra hjemmesiden

Resultatliste:  Opdateres løbende her på hjemmesidens resultat liste.

Opvarmning:   Fælles opvarmning kl. 19.15


Ruten:  7,5 og 10 km i kuperet terræn med blandet underlag som, asfalt, grus, sand og skovveje.

Der startes på asfalt og efter ca. 1 km løbes der på grusvej, ind i Klausie plantage, herefter er det på skovveje uden offentlig trafik.

Der er belyste skilte med ca. 500 meters interval. På steder lukker trækronerne sig over vejen, og her er det fuldstændig mørkt. Under 2 km. af ruten er på offentlig vej, resten er på skovveje uden anden trafik.


Da der på grund af vejret kan være mudret på ruten er det en god ide at bruge sko med grove mønstre.


Mange løber med pandelampe, men langt de fleste løber uden brug af lys, da det er der man får den største oplevelse.

De første ca 300 m af ruten er i byen, med gadelys ellers er resten af ruten i naturen hvor der ikke er kunstig lys af nogen art, så ret hurtig får man sit nattesyn, og så oplever du at du faktisk kan se en del i mørke.

 

                             


Bad:  Der er ikke mulighed for bad.


men vi serverer varmt suppe, kaffe og kage når du er i målUdtalelser fra løbere der tidligere har løbet turenTestløbere: Søren H Mikkelsen, udtaler om Klausie-løbet


Det mørke jylland!

Denne kendte frase kunne passende bruges om Klausie-løbet by night 2010. Det var med stor spænding at jeg torsdag aften, den 11 marts 2010, drog til Torsted i vestjylland, for at løbe natløb. Det blev en spændende, sjov og udfordrende oplevelse.

104 løbere havde valgt at bruge denne kolde forårsaften til at løbe rundt i skoven omkring Torsted i totalt mørke. Nogen løb helt uden lys, mens andre valgte en mere forsigtig løsning, med pandelamper m.v. Deltagerantallet var ifølge arrangørerne lidt skuffende, da der var over 200 tilmeldte sidste år. Måske har den lange vinter, og de dermed plørede stier og grusveje, skræmt nogle fra dette års udgave af løbet. Denne aften var dog forholdsvis from med små plusgrader og næsten ingen vind. Klausie-løbet by night 2010 er et sjovt lille motionsløb, som har den specialitet, at det afvikles i mørke. Løbet fungerer generelt rigtig godt. Atmosfæren er hyggelig og der er en god, nærmest familiær stemning overalt. Der var ikke mange skønhedsfejl i forbindelse med løbet, dog synes jeg at man bør skrive den rigtige distance på indbydelsen, eller måske lave et tillæg til ruten, så det bliver en 10 km rute. Endvidere ville det være dejlig med mulighed for bad, når man kommer langvejs fra.

Ideen med at give alle en refleksvest, endda med reklame for løbet, samt den gode forplejning trækker op i den samlede vurdering.

Ruten er ikke for løbere med svage ankler eller rygproblemer, men det bliver der heller ikke lagt skjul på. Hvis man vil prøve et specielt natløb i det mørke jylland, kan løbet varmt anbefales, men pas på helbredet.

På reklamesedlen står der, at det er vestjyllands smukkeste motionsløb, men det ved jeg ikke, for jeg aner ikke hvor jeg har været. Derfor kunne være sjovt at se ruten i dagslys.

Løbsdeltagere: Søren Damgaard Jensen


Hvis man overvejer at løbe Klausie-løbet by night, skal man absolut unde sig selv den oplevelse, det er, at løbe i totalt mørke. Løbere, der lyser op som en tregearet Puch, får slet ikke oplevelsen af nattemørket og det nattesyn, der indfinder sig efter nogle kilometer. I mørket begynder man faktisk at "se" med fødderne, og får en helt anden fornemmelse for underlaget og landskabet, der langsomt begynder at tage form efterhånden som synet skærpes

.Når man har løbet turen uden anden lys end månen og stjernerne og oplevet hvor smuk en oplevelse, det kan være, har man bestemt ikke lyst til at gå over til light-udgaven. Prøv selv, det er et rigtig godt løb!